<

Catharinakerk - Lieux d'intérêt

CatharinakerkCatharinakerk

De (destijds Katholieke) kerk werd gesticht omstreeks 1270 en werd gewijd aan de heilige Catharina. De kerktoren zoals die er nu nog staat, dateert naar alle waarschijnlijkheid uit de oprichtingsperiode. Het kerkgebouw werd in de 14-eeuw gebouwd. Volgens overlevering werden in de Tachtigjarige oorlog, 1568 - 1648, beide zijbeuken afgebroken. In 1735 werd een grote restauratie uitgevoerd en kreeg de kerk zijn huidige vorm, zonder consistorie. De consistorie werd aangebouwd na de Tweede Wereldoorlog.

De kerk is in 2011 in opdracht van de Protestantse Gemeente Zoutelande ingrijpend gerestaureerd en opnieuw ingericht. De door het zout aangetaste muren werden zowel aan de buiten-en binnenkant behandeld en opnieuw gevoegd. Voorts zijn de banken vervangen door stoelen. De kerk is nu voor meerdere doeleinden geschikt.

Openstelling: elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur, in de periode van 3 juni t/m 12 september.

En outre, Catharinakerk est à proximité des Lieux d'intérêt: Moulin Zoutelande (±250 mètre), Musée du Bunker (±650 mètre), Phare de Zoutelande (±700 mètre), Eglise Touristique Zoutelande (±900 mètre) & Duintop Zoutelande (±1,2 km).

Pour information:
Willibrordusplein 3, Zoutelande
web. Website

Localisation

Tips