Catharinakerk - Église

Catharinakerk Catharinakerk

De (destijds Katholieke) kerk werd gesticht omstreeks 1270 en werd gewijd aan de heilige Catharina. De kerktoren zoals die er nu nog staat, dateert naar alle waarschijnlijkheid uit de oprichtingsperiode. Het kerkgebouw werd in de 14-eeuw gebouwd. Volgens overlevering werden in de Tachtigjarige oorlog, 1568 - 1648, beide zijbeuken afgebroken. In 1735 werd een grote restauratie uitgevoerd en kreeg de kerk zijn huidige vorm, zonder consistorie. De consistorie werd aangebouwd na de Tweede Wereldoorlog.

De kerk is in 2011 in opdracht van de Protestantse Gemeente Zoutelande ingrijpend gerestaureerd en opnieuw ingericht. De door het zout aangetaste muren werden zowel aan de buiten-en binnenkant behandeld en opnieuw gevoegd. Voorts zijn de banken vervangen door stoelen. De kerk is nu voor meerdere doeleinden geschikt.

Openstelling: elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur, in de periode van 3 juni t/m 12 september.

Suivant Catharinakerk près des Lieux d'intérêt: Moulin Zoutelande (±250 m), Musée du Bunker (±650 m), Phare de Zoutelande (±700 m), Eglise Touristique Zoutelande (±900 m) & Location de vélos Koppejan (±1,0 km).

Pour information:

Willibrordusplein 3, Zoutelande
web. Website

Localisation